Vepřová panenka s brokolicí v listovém těstě recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
20 g strouhanka
400 g brokolice
100 g sýr feta
1 lžíce olivový olej
1 balíček listové těsto
600 g vepřová panenka
1 ks mladá cibulka
podle chuti
sůl
mletý pepř
drcený kmín
česnekový olej
na potření
vejce
mléko

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso zbavíme tuku, umyjeme a osušíme. Maso potřeme česnekovým olejem a necháme ho odpočinout na půl hodiny v chladu.

  2. Brokolici rozdělíme na růžičky, vložíme do vroucí osolené vody a povaříme 3 minutky. Poté ji vybereme a propláchneme pod studenou vodou. Brokolici promícháme se sýrem nakrájeným na malé kostičky, s vajíčkem, strouhankou, solí a pepřem.

  3. Maso orestujeme ze všech stran na oleji a cibulce, okmínujeme, vyjmeme a ochutíme solí a pepřem.

  4. Listové těsto vyválíme, přiložíme polovinu brokolicové směsi, ale necháme volné okraje. Na brokolicovou směs položíme maso a na maso položíme zbytek brokolicové směsi. Volné kraje listového těsta pomažeme vejcem a maso do těsta zabalíme.

  5. Připravené těsto s masem uložíme na plech vyložený pečicím papírem stranou dolů, kterou jsme maso uzavřeli. Celé těsto důkladně potřeme žloutkem rozmíchaný s mlékem a vložíme do předehřáté trouby.

  6. Vepřovou panenku s brokolicí v listovém těstě pečeme na 180 °C 30 - 35 minut. Po uplynulé době troubu otevřeme, ale necháme maso dojít ještě 20 minut v troubě.

  7. Vepřovou panenku s brokolicí v listovém těstě nakrájíme na plátky a podáváme třeba s pečeným bramborem a čerstvým salátem jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!