Vepřová panenka na fazolových luscích se slaninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce máslo
2 ks cibule
3 lžíce med
1 ks vepřová panenka
2 ks kukuřičný klas
balíček fazolové lusky
25 dkg anglická slanina v celku
podle chuti
sůl
mletý pepř
na ozdobu
1 lžíce brusinky
1 kelímek zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

  1. Panenku nakrájíme na medailonky vysoké cca 3 - 4 cm a necháme odpočinout v lednici zakápnuté olejem.

  2. Nadrobno nakrájíme slaninu, cibuli a osmahneme dozlatova, přidáme fazolové lusky a zprudka opečeme. Kukuřičné klasy uvaříme v osolené vodě, rozkrájíme je na třetiny a osmahneme namočené v medu na másle.

  3. Na steakové pánvi připravené opepřené a osolené medailonky zprudka opečeme.

  4. Vepřovou panenku na fazolových luscích se slaninou servírujeme se lžící zakysané smetany pro zjemnění a podle chuti můžeme ozdobit brusinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!