Vepřová panenka na fazolových luscích se slaninou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce máslo 2 ks cibule 3 lžíce med 1 ks vepřová panenka 2 ks kukuřičný klas balíček fazolové lusky 25 dkg anglická slanina v celku podle chuti sůl mletý pepř na ozdobu 1 lžíce brusinky 1 kelímek zakysaná smetana
Postup Vepřová panenka na fazolových luscích se slaninou recept
Postup přípravy receptu
-
Panenku nakrájíme na medailonky vysoké cca 3 - 4 cm a necháme odpočinout v lednici zakápnuté olejem.
Nadrobno nakrájíme slaninu, cibuli a osmahneme dozlatova, přidáme fazolové lusky a zprudka opečeme. Kukuřičné klasy uvaříme v osolené vodě, rozkrájíme je na třetiny a osmahneme namočené v medu na másle.
Na steakové pánvi připravené opepřené a osolené medailonky zprudka opečeme.
Vepřovou panenku na fazolových luscích se slaninou servírujeme se lžící zakysané smetany pro zjemnění a podle chuti můžeme ozdobit brusinkami.