Guláš z masáků recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 ks cibule
kmín
1 - 2 lžíce sádlo
1 lžíce rajčatový protlak
1/2 kostky masox
1 - 2 lžíce hladká mouka
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
2 - 5 hrstí muchomůrka růžovka

Postup přípravy receptu

  1. Houby očistíme a nakrájíme na větší kousky

  2. Na sádle si zpěníme sekanou cibuli, přidáme houby. Osolíme, řádně opepříme a vše osmahneme. Podlijeme vodou, zaprášíme paprikou, přidáme masox a kmín. Dusíme asi 10 minut. Poté přidáme jíšku, kterou jsme si připravila tak, že v rozpuštěném sádle jsem zamíchali hladkou mouku. Tu necháme přejít varem za stálého míchání

  3. Guláš z masáků vaříme dalších 10 minut. Na závěr do guláše přidáme rajčatový protlak, případně kečup. Dochutíme podle chuti

  4. Guláš z masáků podáváme s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!