Vepřová kapustová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks cibule
500 g kapusta
2 lžičky kari
2 kostky masox
200 g žampiony
10 ks zelený pepř
1 svazek kořenová zelenina
500 g vepřová krkovice
podle chuti
sůl
šafrán
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na drobné kousky.

  2. Očištěnou krkovičku povaříme na mírném ohni 60 minut spolu se zeleným pepřem, oloupanou cibulí v celku, zeleninou, masoxem, kari kořením a šafránem. Potom do polévky přidáme na nudličky nakrájenou kapustu a dalších 30 minut vaříme.

  3. Maso vyjmeme, vykostíme, pokrájíme na nudličky a vrátíme do hrnce. Žampiony očistíme, pokrájíme na plátky a přidáme do polévky. Povaříme 5 minut a podle potřeby dochutíme kořením.

  4. Vepřová kapustová polévka je velmi hustá a sytá. Nejlépe chutná s čerstvým chlebem a vychlazeným pivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!