Vepřová kapustová polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks cibule 500 g kapusta 2 lžičky kari 2 kostky masox 200 g žampiony 10 ks zelený pepř 1 svazek kořenová zelenina 500 g vepřová krkovice podle chuti sůl šafrán mletý černý pepř
Postup Vepřová kapustová polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na drobné kousky.
Očištěnou krkovičku povaříme na mírném ohni 60 minut spolu se zeleným pepřem, oloupanou cibulí v celku, zeleninou, masoxem, kari kořením a šafránem. Potom do polévky přidáme na nudličky nakrájenou kapustu a dalších 30 minut vaříme.
Maso vyjmeme, vykostíme, pokrájíme na nudličky a vrátíme do hrnce. Žampiony očistíme, pokrájíme na plátky a přidáme do polévky. Povaříme 5 minut a podle potřeby dochutíme kořením.
Vepřová kapustová polévka je velmi hustá a sytá. Nejlépe chutná s čerstvým chlebem a vychlazeným pivem.