Vepřová játra s Tokajským recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 80 g cibule 150 g rajče 50 g jarní cibulka 200 g vepřová játra 5 g mletá sladká paprika mletý černý pepř 70 g paprika (zelená) omáčka 150 g broskve 250 g tvaroh vinný ocet 200 ml tokajské víno
Postup Vepřová játra s Tokajským recept
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu a ovoce očistíme a nakrájíme na kousky.
Játra nakrájíme na plátky a opepříme a osolíme z jedné strany.
Nakrájenou cibuli orestujeme, přidáme k ní játra osolenou stranou dolů, zasypeme paprikou, podlijeme vodou a opečeme. Papriku, mladou cibulku a rajčata nakrájíme na větší kousky a zprudka orestujeme.
Zatím si připravíme omáčku. Bílé víno svaříme s vinným octem. Do směsi zašleháme tvaroh a přidáme broskve.
Játra podáváme přelitá vinnou omáčkou.