Vepřová játra s Tokajským recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
80 g cibule
150 g rajče
50 g jarní cibulka
200 g vepřová játra
5 g mletá sladká paprika
mletý černý pepř
70 g paprika (zelená)
omáčka
150 g broskve
250 g tvaroh
vinný ocet
200 ml tokajské víno

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu a ovoce očistíme a nakrájíme na kousky.

  2. Játra nakrájíme na plátky a opepříme a osolíme z jedné strany.

  3. Nakrájenou cibuli orestujeme, přidáme k ní játra osolenou stranou dolů, zasypeme paprikou, podlijeme vodou a opečeme. Papriku, mladou cibulku a rajčata nakrájíme na větší kousky a zprudka orestujeme.

  4. Zatím si připravíme omáčku. Bílé víno svaříme s vinným octem. Do směsi zašleháme tvaroh a přidáme broskve.

  5. Játra podáváme přelitá vinnou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!