Věnečky s vanilkovým krémem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

krém
4 lžíce cukr
250 g máslo
500 ml mléko
2 balíčky vanilkový pudinkový prášek
těsto
1 špetka sůl
4 ks vejce
90 g máslo
250 ml voda
160 g hrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Vodu, 90g másla a špetku soli dáme do hrnce a přivedeme k varu. Když voda vaří a máslo je rozpuštěné, vsypeme najednou všechnu mouku a rychle mícháme vařečkou, dokud se nám z těsta neutvoří koule, která je celistvá a nelepí se na hrnec. Potom sundáme kastrol z plotny a těsto necháme vychladnout. Do vychladlého těsta zamícháme vejce.

  2. Těsto dáme do zdobícího sáčku s širokým nástavcem a na vymazaný, vysypaný plech stříkáme věnečky. Věnečky pečeme při 200 °C asi 7 - 10 minut.

  3. Zhruba 2/3 mléka dáme do hrnce společně s cukrem a přivedeme k varu. Ve zbylém mléce si rozmícháme vanilkové pudinky, vlijeme je do horkého mléka a mícháme, než nám zhoustnou. Uvařený pudink necháme vychladnout. Během chladnutí ho promícháváme, aby nám nevznikl škraloup. Nakonec do studeného pudinku zašleháme změklé máslo.

  4. Věnečky rozkrájíme a plníme vanilkovým krémem, pak je dáme vychladit do lednice. Věnečky s vanilkovým krémem podáváme vychlazené.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!