Věnečky s lososovým nebo šunkovým krémem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 lžička sůl
4 ks vejce
100 g máslo
0 l voda
150 g hladká mouka
náplň 1
sůl
2 lžíce smetana
1 lžíce kopr
50 g tvaroh
náplň 2
2 špetky sůl
50 g šunka
2 lžíce smetana
50 g tvaroh
50 g uzený losos
mletý černý pepř
mletá pálivá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Vodu osolíme a společně s máslem přivedeme k varu. Do vroucí vody vysypeme mouku a mícháme tak dlouho, dokud se nám těsto přestane lepit na hrnec a na vařečku. Těsto musí být hladké a lesklé.

  2. Hrnec odstavíme a těsto dáme do mísy. Těsto necháme vychladnout. Do vychladlého těsta postupně zašleháme vejce. Těstem naplníme sáček se zobáčkem a na plechu s papírem tvoříme menší věnečky.

  3. Věnečky pečeme asi 12 minut na 200 °C už v předehřáté troubě. Ještě teplé věnečky rozkrojíme.

  4. Na šunkový krém rozmixujeme šunku s ricottou. Zjemníme smetanou a dochutíme paprikou a solí. Na lososový krém rozmixujeme uzeného lososa, tvaroh, kopr a zjemníme podle potřeby smetanou. Krém dochutíme solí a pepřem.

  5. Věnečky naplníme šunkovým nebo lososovým krémem a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!