Velký hruškový koláč recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 kg hrušky těsto 250 ml kefír 1 ks prášek do pečiva 250 g cukr krystal 125 ml olivový olej 1 ks vanilkový cukr 500 g polohrubá mouka 1 lžíce mleté skořice na ozdobu 75 g cukr krupice 1 lžička mletá skořice 1 kelímek smetana ke šlehání 150 g vlašské ořechy
Postup Velký hruškový koláč recept
Postup přípravy receptu
-
Hrušky, popřípadě jablka, oloupeme. Odstraníme jádřince a hrušky nakrájíme na kostičky. Ořechy nasekáme nahrubo. Cukr smícháme se skořicí.
V míse smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva, vanilkový cukr, skořici, olej a kefír. Těsto rozetřeme na velký plech a poté posypeme hruškami, nakrájenými ořechy a cukrem se skořicí. Velký hruškový koláč pečeme v předehřáté troubě při 200 °C asi 20 minut. Po 20 minutách koláč vytáhneme, přelijeme smetanou a dopečeme dalších ještě asi 15 - 20 minut.
Upečený velký hruškový koláč necháme trochu vychladnout, nakrájíme a můžeme podávat.