Velký hruškový koláč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kg hrušky
těsto
250 ml kefír
1 ks prášek do pečiva
250 g cukr krystal
125 ml olivový olej
1 ks vanilkový cukr
500 g polohrubá mouka
1 lžíce mleté skořice
na ozdobu
75 g cukr krupice
1 lžička mletá skořice
1 kelímek smetana ke šlehání
150 g vlašské ořechy

Postup přípravy receptu

  1. Hrušky, popřípadě jablka, oloupeme. Odstraníme jádřince a hrušky nakrájíme na kostičky. Ořechy nasekáme nahrubo. Cukr smícháme se skořicí.

  2. V míse smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva, vanilkový cukr, skořici, olej a kefír. Těsto rozetřeme na velký plech a poté posypeme hruškami, nakrájenými ořechy a cukrem se skořicí. Velký hruškový koláč pečeme v předehřáté troubě při 200 °C asi 20 minut. Po 20 minutách koláč vytáhneme, přelijeme smetanou a dopečeme dalších ještě asi 15 - 20 minut.

  3. Upečený velký hruškový koláč necháme trochu vychladnout, nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!