Velikonoční nádivka z Klatov recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
1 lžíce sůl
10 ks vejce
2 ks cibule
0 kg bůček uzený
1 špetka pepř mletý bílý
10 ks rohlík
podle potřeby
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. 1/2 kg syrového a 1/2kg uzeného bůčku uvaříme, vývar si necháme stranou. Na kostičky nakrájíme 10 rohlíků, velkou cibuli a vychladlé maso. Bílky z 5 vajec ušleháme na sníh a ke žloutkům přidáme 5 vajec celých, které rozšleháme metlou.

  2. Do mísy dáme rohlíky a polijeme vývarem nešetřete. Přidáme maso, cibuli, kdo má rád i česnek, sůl, pepř a vejce, promícháme a přidáme něco zeleného, kopřivu, pažitku, petržel. Pak lehce vmícháme bílky.

  3. Vzniklou směs na nádivku nalijeme na pekáč a pečeme v troubě 1 hod.

  4. Velikonoční nádivka z Klatov je dobrá teplá i studená.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!