Velikonoční nádivka se slaninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
3 ks vejce
1 dl mléko
1 ks cibule
sádlo
2 ks rohlík
150 g anglická slanina
mletý černý pepř
3 lžíce čerstvá pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Rohlíky nakrájíme na malé kousky. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Česnek prolisujeme. V mléce rozmícháme žloutky a přelijeme jím nakrájený rohlík. Necháme nasáknout.

  2. Do náplně přidáme pažitku, trochu černého pepře, sůl a česnek. Na sádle zpěníme cibuli s nakrájenou slaninou. Přidáme k ostatnímu a promícháme.

  3. Ze 3 bílků vyšleháme tuhý sníh a zlehka ho vmícháme do základu nádivky. Velikonoční nádivku dáme do sádlem vymaštěné menší formy a pečeme v předehřáté troubě při teplotě 170 °C asi 25 - 30 minut.

  4. Velikonoční nádivku se slaninou podáváme s brambory nebo jinou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!