Velikonoční nádivka se slaninou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl 3 ks vejce 1 dl mléko 1 ks cibule sádlo 2 ks rohlík 150 g anglická slanina mletý černý pepř 3 lžíce čerstvá pažitka
Postup Velikonoční nádivka se slaninou recept
Postup přípravy receptu
-
Rohlíky nakrájíme na malé kousky. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Česnek prolisujeme. V mléce rozmícháme žloutky a přelijeme jím nakrájený rohlík. Necháme nasáknout.
Do náplně přidáme pažitku, trochu černého pepře, sůl a česnek. Na sádle zpěníme cibuli s nakrájenou slaninou. Přidáme k ostatnímu a promícháme.
Ze 3 bílků vyšleháme tuhý sníh a zlehka ho vmícháme do základu nádivky. Velikonoční nádivku dáme do sádlem vymaštěné menší formy a pečeme v předehřáté troubě při teplotě 170 °C asi 25 - 30 minut.
Velikonoční nádivku se slaninou podáváme s brambory nebo jinou přílohou.