Velikonoční nádivka s tofu a medvědím česnekem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžička sůl 6 ks vejce 5-6 lžic voda 1 ks pórek 1 špetka muškátový oříšek 250 g uzené tofu 2 lžíce čerstvá pažitka 250 g tofu natural 2 hrstě medvědí česnek 5 ks cereální rohlík 1 lžíce bylinková kořenící směs 1 lžíce lahůdkové droždí podle potřeby olej na vymazání
Postup Velikonoční nádivka s tofu a medvědím česnekem recept
Postup přípravy receptu
-
Cereální rohlíky (housky) nakrájíme na kostičky, vložíme do mísy a zalijeme vlažnou vodou. Tofu nastrouháme nahrubo. Pórek očistíme a nakrájíme na drobné kousky. Pažitku nasekáme, stejně tak medvědí česnek. Žloutky oddělíme od bílků. Bílky vyšleháme v tuhý sníh.
K rohlíkům přidáme žloutky, tofu, medvědí česnek, pórek a pažitku. Vše dobře promícháme, dochutíme veškerým kořením a lahůdkovým droždím. Nakonec zlehka vmícháme bílkový sníh.
Pekáček vymažeme olejem, vlijeme směs na velikonoční nádivku a dáme péct. Nádivku pečeme 45 minut v troubě vyhřáté na 175 °C.
Velikonoční nádivku s tofu podáváme teplou i studenou.