Velikonoční nádivka s tofu a medvědím česnekem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička sůl
6 ks vejce
5-6 lžic voda
1 ks pórek
1 špetka muškátový oříšek
250 g uzené tofu
2 lžíce čerstvá pažitka
250 g tofu natural
2 hrstě medvědí česnek
5 ks cereální rohlík
1 lžíce bylinková kořenící směs
1 lžíce lahůdkové droždí
podle potřeby
olej na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Cereální rohlíky (housky) nakrájíme na kostičky, vložíme do mísy a zalijeme vlažnou vodou. Tofu nastrouháme nahrubo. Pórek očistíme a nakrájíme na drobné kousky. Pažitku nasekáme, stejně tak medvědí česnek. Žloutky oddělíme od bílků. Bílky vyšleháme v tuhý sníh.

  2. K rohlíkům přidáme žloutky, tofu, medvědí česnek, pórek a pažitku. Vše dobře promícháme, dochutíme veškerým kořením a lahůdkovým droždím. Nakonec zlehka vmícháme bílkový sníh.

  3. Pekáček vymažeme olejem, vlijeme směs na velikonoční nádivku a dáme péct. Nádivku pečeme 45 minut v troubě vyhřáté na 175 °C.

  4. Velikonoční nádivku s tofu podáváme teplou i studenou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!