Velikonoční nádivka 2 recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 ks vejce
6-8 ks rohlík
mletý černý pepř
20-30 dkg měkký salám
1 miska mladé kopřivy
podle chuti
sůl
vegeta
podle potřeby
mléko

Postup přípravy receptu

  1. Rohlíky nakrájíme a přelijeme mlékem, aby změkly. Salám, nejlépe šunkový, nakrájíme na drobné kostičky. Kopřivy očistíme a nasekáme. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Troubu předehřejeme na 180 °C.

  2. Do rozmočených rohlíků vmícháme salám, kopřivy a žloutky. Základ nádivky ochutíme vegetou, pepřem a případně i solí. Důkladně promícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který překládáním vpracujeme do nádivky.

  3. Hotovou velikonoční nádivku rozložíme do připraveného pekáčku a vložíme do předehřáté trouby. Velikonoční nádivku pečeme 45 - 60 minut. Záleží na výšce nádivky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!