Velikonoční nádivka 2 recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 ks vejce 6-8 ks rohlík mletý černý pepř 20-30 dkg měkký salám 1 miska mladé kopřivy podle chuti sůl vegeta podle potřeby mléko
Postup Velikonoční nádivka 2 recept
Postup přípravy receptu
-
Rohlíky nakrájíme a přelijeme mlékem, aby změkly. Salám, nejlépe šunkový, nakrájíme na drobné kostičky. Kopřivy očistíme a nasekáme. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Troubu předehřejeme na 180 °C.
Do rozmočených rohlíků vmícháme salám, kopřivy a žloutky. Základ nádivky ochutíme vegetou, pepřem a případně i solí. Důkladně promícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který překládáním vpracujeme do nádivky.
Hotovou velikonoční nádivku rozložíme do připraveného pekáčku a vložíme do předehřáté trouby. Velikonoční nádivku pečeme 45 - 60 minut. Záleží na výšce nádivky.