Velikonoční hlavička recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
0.5 l mléko
zbytky uzeného masa nebo drobů
podle chuti
sůl
pažitka
libeček
mladé kopřivy
podle potřeby
krupice

Postup přípravy receptu

  1. Z mléka a krupice uvaříme hustou kaši a necháme ji vychladnout.

  2. Troubu předehřejeme na 200°C.

  3. Potom vmícháme vejce, zbytky nasekaného uzeného masa či drobů, osolíme a nakonec vmícháme jemně usekané bylinky.

  4. Vše zpracujeme do hmoty, kterou pečeme pokud možno v hliněném pekáčku.

  5. Velikonoční hlavička se jídávala po Vzkříšení nebo až na Boží hod velikonoční teplá, nebo po celé svátky studená.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!