Velikonoční beránek s kandovaným ovocem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 ks vejce 2 lžíce solamyl 30 g rozinky 0.5 balíčku prášek do pečiva 180 g cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr 220 g polohrubá mouka 50 g kandované ovoce 200 g tuk na pečení podle chuti 1 lžíce rum na ozdobu 2 ks rozinky cukr moučka 1 lžička rozpuštěná čokoláda podle potřeby tuk na vymazání hrubá mouka na vysypání
Postup Velikonoční beránek s kandovaným ovocem recept
Postup přípravy receptu
-
Změklý tuk, vanilkový cukr a cukr vyšleháme a postupně přidáváme žloutky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a obě hmoty spojíme. Nakonec přimícháme mouku s práškem do pečiva a solamylem.
Do těsta vmícháme nakrájené kandované ovoce a omyté rozinky (můžeme naložit do rumu).
Vymazanou a vysypanou formu naplníme těstem a pečeme asi 45 minut při 160 °C. Po upečení necháme mírně vychladnout a pak vyklopíme.
Dvě rozinky přilepíme čokoládou jako očička, čokoládou přimalujeme čumáček a nakonec velikonočního beránka pocukrujeme.