Velikonoční beránek s kandovaným ovocem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
2 lžíce solamyl
30 g rozinky
0.5 balíčku prášek do pečiva
180 g cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
220 g polohrubá mouka
50 g kandované ovoce
200 g tuk na pečení
podle chuti
1 lžíce rum
na ozdobu
2 ks rozinky
cukr moučka
1 lžička rozpuštěná čokoláda
podle potřeby
tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Změklý tuk, vanilkový cukr a cukr vyšleháme a postupně přidáváme žloutky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a obě hmoty spojíme. Nakonec přimícháme mouku s práškem do pečiva a solamylem.

  2. Do těsta vmícháme nakrájené kandované ovoce a omyté rozinky (můžeme naložit do rumu).

  3. Vymazanou a vysypanou formu naplníme těstem a pečeme asi 45 minut při 160 °C. Po upečení necháme mírně vychladnout a pak vyklopíme.

  4. Dvě rozinky přilepíme čokoládou jako očička, čokoládou přimalujeme čumáček a nakonec velikonočního beránka pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!