Vejce plněná gongonzolovým krémem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
sůl
5 ks vejce
30 g máslo
petrželka
80 g gorgonzola
mletý bílý pepř
worcesterská omáčka
4 ks plněné olivy
Postup Vejce plněná gongonzolovým krémem recept
Postup přípravy receptu
-
Máslo necháme změknout. Vejce vaříme 8 - 10 minut od bodu varu a poté je ihned zchladíme pod studenou vodou. Vychladlá vejce oloupeme a podélně rozpůlíme.
Žloutky vyndáme, prolisujeme a přidáme k nim změklé máslo a gorgonzolu. Všechny suroviny utřeme v jemný krém. Ten ochutíme worcesterskou omáčkou, solí a pepřem. Směsí naplníme kornoutek s trubičkou na zdobení.
Do bílků nastříkáme krém a ozdobíme plátky oliv a petrželkou.
Podáváme ozdobené s bílým pečivem.