Vegi gril špízy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

500 g brambory
500 g cuketa
4 ks kukuřičný klas
podle potřeby
olej
grilovací koření

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme si (můžeme i den předem) salátové brambory ve slupce, tu stáhneme (až jsou brambory studené) a nakrájíme na 1 cm tlusté plátky. Brambory nesmí být rozvařené, pak padají ze špejle nebo se při nabodnutí rozpadnou.

  2. Kukuřičné klasy uvaříme a nakrájíme na 1,5 cm tlusté plátky.

  3. Cukety nakrájíme na 1 cm tlusté plátky, doporučuji žluté cukety, jsou dražší a méně k dostání, mají ale jemnou oříškovou chuť.

  4. Na špejli střídavě napichujeme zeleninu, brambory opatrně, poté bohatě potřeme grilovacím kořením se solí rozmíchaným v oleji a klademe na gril, můžeme i na grilu potírat olejem s kořením, grilujeme cca 5 minut, jen co se utvoří kůrčička, ale cuketa je ještě křupavá.

  5. Vegi gril špízy podáváme jako chuťovku nebo přílohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!