Vegetariánská rýže Basmatti recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce olivový olej
3 ks cibulka s natí
1 ks mladá mrkev
50 g zelené fazolky
50 g cukrový hrášek
1 ks malá červená cibule
250 g rýže Basmatti
podle chuti
rozinky
pepř
červená paprika
strouhaný sýr
žlutá paprika
černé olivy
mletá sladká paprika
mořská sůl
míchané bylinky

Postup přípravy receptu

  1. Rýži Basmatti uvaříme podle návodu. Čím lepší značku koupíme, tím je pokrm chutnější. Rýže mu opravdu dá tu základní chuť.

  2. Zeleninu očistíme a rozkrájíme podle libosti na menší kousky.

  3. Na pánvi rozehřejeme olej, postupně vložíme cibuli, mrkev, papriku, fazolky, rozinky, olivy a cukrový hrášek. Nakonec vmícháme rýži, osolíme, opepříme, přidáme mletou papriku a bylinky a nejméně ještě 15 minut necháme pod poklicí dojít.

  4. Vegetariánskou rýži Basmatti můžeme podávat jako přílohu, raději ale jako samostatný pokrm, dochucený strouhaným sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!