Vegetariánská rýže Basmatti recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžíce olivový olej 3 ks cibulka s natí 1 ks mladá mrkev 50 g zelené fazolky 50 g cukrový hrášek 1 ks malá červená cibule 250 g rýže Basmatti podle chuti rozinky pepř červená paprika strouhaný sýr žlutá paprika černé olivy mletá sladká paprika mořská sůl míchané bylinky
Postup Vegetariánská rýže Basmatti recept
Postup přípravy receptu
-
Rýži Basmatti uvaříme podle návodu. Čím lepší značku koupíme, tím je pokrm chutnější. Rýže mu opravdu dá tu základní chuť.
Zeleninu očistíme a rozkrájíme podle libosti na menší kousky.
Na pánvi rozehřejeme olej, postupně vložíme cibuli, mrkev, papriku, fazolky, rozinky, olivy a cukrový hrášek. Nakonec vmícháme rýži, osolíme, opepříme, přidáme mletou papriku a bylinky a nejméně ještě 15 minut necháme pod poklicí dojít.
Vegetariánskou rýži Basmatti můžeme podávat jako přílohu, raději ale jako samostatný pokrm, dochucený strouhaným sýrem.