Vegetariánská polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g máslo
2 ks brambory
1 ks cibule
0.5 ks celer
1 l voda
3 ks rajče
1 ks mrkev
0.3 ks květák
0.3 ks hlávkové zelí
1 kostka bujon
1 ks pór
podle chuti
sůl
na ozdobu
50 g strouhaný sýr
petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Všechnu zeleninu umyjeme, oloupeme, podle potřeby očistíme a nakrájíme na drobné kousky.

  2. Zeleninu opražíme na másle, zalijeme osolenou vodou a vaříme jen tak dlouho, až zelenina změkne. Přidáme bujonovou kostku a necháme rozpustit. Ještě krátce provaříme.

  3. Před podáváním vložíme do talíře s vegetariánskou polévkou nastrouhaný sýr a posekanou petrželovou nať.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!