Vdolky s marmeládou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
2 lžíce olej
1 špetka sůl
150 ml voda
0 kostek droždí
5 lžic cukr krupice
300 g hladká mouka
na potření
marmeláda
na ozdobu
cukr moučka
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si uděláme kvásek (část vlažné vody, droždí a trochu cukru), který přidáme k mouce a promícháme s cukrem, olejem a špetkou soli. Postupně přidáváme vodu, aby se těsto nelepilo. Těsto necháme v teple asi hodinu kynout.

  2. Potom těsto rozdělíme na deset dílků, z kterých děláme vdolky. Připravené vdolky smažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Já jsem vdolky dělala ve friťáku.

  3. Vdolky potřeme marmeládou podle chuti (meruňkovou, jahodovou), posypeme cukrem moučka a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!