Vdolky natahováky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
2 lžíce cukr
1 dl olej
1 špetka sůl
2 ks vejce
1 dl rum
2 dkg droždí
30 dkg hladká mouka
20 dkg polohrubá mouka
2 dl vlažné mléko
na ozdobu
marmeláda
šlehačka
tvaroh
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Z uvedených surovin zaděláme řidší těsto, které necháme zhruba 1/2 hodiny kynout.

  2. Po vykynutí vykrajujeme lžící z těsta kousky, ze kterých rukama natahujeme placičky a vložíme na pánev k osmažení. Oleje dáme zhruba tolik jako když smažíme řízky. Vdolečky rychle obracíme, protože jsou opravdu rychle hotové.

  3. Nakonec vdolky natahováky pomažeme marmeládou, přidáme lžičku šlehaného tvarohu a šlehačku.

  4. Z tohoto těsta připravíme asi 30 kusů vdolečků, výborně chutnají teplé i studené.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!