Vdolky natahováky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 2 lžíce cukr 1 dl olej 1 špetka sůl 2 ks vejce 1 dl rum 2 dkg droždí 30 dkg hladká mouka 20 dkg polohrubá mouka 2 dl vlažné mléko na ozdobu marmeláda šlehačka tvaroh podle potřeby olej na smažení
Postup Vdolky natahováky recept
Postup přípravy receptu
-
Z uvedených surovin zaděláme řidší těsto, které necháme zhruba 1/2 hodiny kynout.
Po vykynutí vykrajujeme lžící z těsta kousky, ze kterých rukama natahujeme placičky a vložíme na pánev k osmažení. Oleje dáme zhruba tolik jako když smažíme řízky. Vdolečky rychle obracíme, protože jsou opravdu rychle hotové.
Nakonec vdolky natahováky pomažeme marmeládou, přidáme lžičku šlehaného tvarohu a šlehačku.
Z tohoto těsta připravíme asi 30 kusů vdolečků, výborně chutnají teplé i studené.