Vdolečky z brambor recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - sůl
1 ks vejce
- - máslo
300 g brambory
- - mléko
20 g droždí
100 g krupice
- - tvaroh tvrdý
200 g mouka hrubá

Postup přípravy receptu

  1. Uvařené brambory nastrouháme, přidáme mouku, krupici, sůl, kvásek, vejce a vypracujeme tužší těsto. Vyválíme 2 cm vysoký plát a skleničkou vykrajujeme vdolky. Necháme dobře vykynout a pečeme na moukou posypaném plechu v troubě. Upečené vdolky potřeme povidly a posypeme nastrouhaným tvarohem, do kterého přidáme trochu cukru. Pokapeme rozehřátým máslem. Vdolky můžeme také smažit v horkém tuku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!