Vařené hovězí se zeleninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kg brambory
2 lžíce citronová šťáva
2 l vývar z kostky
2 svazky kořenová zelenina
30 g čerstvý křen
1 kg hovězí špička
na ozdobu
kadeřavá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Maso vložíme do vařícího vývaru (extra silný) a vaříme na mírném ohni asi 2 hodiny, ne zcela přikryté pokličkou.

  2. Mezitím si oloupeme brambory a nakrájíme je na osminky. Asi 15 minut před koncem vaření je přidáme k masu. Měkké maso vyjmeme a udržujeme teplé. Brambory vaříme dál a přidáme k nim očištěnou kořenovou zeleninu nakrájenou na dlouhé nudličky. Vaříme ještě dalších 8 - 10 minut.

  3. Křen očistíme a nahrubo nastrouháme. Ihned za zakapeme citronovou šťávou, aby nezčernal.

  4. Vařené maso nakrájíme na plátky, rozložíme na talíře a mírně přelijeme vroucí polévkou. Obložíme uvařenou zeleninou i osminkami brambor a posypeme strouhaným křenem. Před podáváním můžeme ozdobit snítkou kadeřavé petrželky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!