Vánoční zelňačka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

30 g hladká mouka
100 g sušené švestky
250 g kyselá smetana
500 g kyselé zelí
250 g uzená kuřecí rolka
podle chuti
sůl
houby
bobkový list

Postup přípravy receptu

  1. Kyselé zelí pokrájíme, umyjeme, zalijeme vodou, přidáme umyté houby a vaříme. Když je zelňačka mírně povařená, vložíme do ní umyté švestky. Když je všechno dobře uvařené a měkké, přidáme smetanu, ve které jsme rozmíchali mouku, osolíme a povaříme.

  2. Před dovařením do zelňačky přidáme kuřecí uzenou rolku nakrájenou na malé kousky. Ta výborným způsobem nahradí klasickou klobásku či uzené vepřové maso.

  3. Vánoční zelňačku při servírovaní na talíř dozdobíme smetanou. Nejlépe chutná s čerstvým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!