Vánoční zelňačka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 30 g hladká mouka 100 g sušené švestky 250 g kyselá smetana 500 g kyselé zelí 250 g uzená kuřecí rolka podle chuti sůl houby bobkový list
Postup Vánoční zelňačka recept
Postup přípravy receptu
-
Kyselé zelí pokrájíme, umyjeme, zalijeme vodou, přidáme umyté houby a vaříme. Když je zelňačka mírně povařená, vložíme do ní umyté švestky. Když je všechno dobře uvařené a měkké, přidáme smetanu, ve které jsme rozmíchali mouku, osolíme a povaříme.
Před dovařením do zelňačky přidáme kuřecí uzenou rolku nakrájenou na malé kousky. Ta výborným způsobem nahradí klasickou klobásku či uzené vepřové maso.
Vánoční zelňačku při servírovaní na talíř dozdobíme smetanou. Nejlépe chutná s čerstvým chlebem.