Vánočka pro diabetiky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

8 lžic olej
1 špetka sůl
2 ks žloutek
120 ml mléko
20 g rozinky
1 ks prášek do pečiva
10 g mandle
250 g tvaroh
1 lžíce citronová kůra
500 g polohrubá mouka
1 balíček sorbit

Postup přípravy receptu

  1. Všechny přísady zpracujeme v těsto. Vymícháme žloutky, olej, špetku soli, mléko, mouku smíchanou s práškem do pečiva, tvaroh, citronovou kůru a sorbit. Přimícháme dobře omyté rozinky a nasekané mandle. Ingredience zpracujeme v těsto, ze kterého ihned upleteme klasickou vánočku.

  2. Vánočku pak potřeme rozšlehaným bílkem a v předehřáté troubě zvolna upečeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!