Vanilkové rohlíčky s fruktózou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g máslo
60 g lískové oříšky
120 g hladká pšeničná špaldová mouka
40 g sušené sójové mléko (vanilkové)
na obalení
1-2 balíčky vanilková fruktóza (cukr)

Postup přípravy receptu

  1. Mouku smícháme se sušeným mlékem, přidáme jemně nastrouhané oříšky a rozměklé máslo. Všechny suroviny zpracujeme a těsto necháme v chladu odpočinout alespoň hodinu. Pak z těsta "uždibujeme" kousky a vytvarujeme rohlíčky, které klademe na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v mírné vyhřáté troubě asi 10 - 15 minut na 160-180°C.

  2. Upečené rohlíčky hned nesundáváme z plechu, protože jsou křehké (neobsahují cukr, který těsto spojuje), ale necháme je na pečícím papíru. Rohlíčky pocukrujeme vanilkovým cukrem (fruktózou) ještě za tepla na plechu, aby se fruktóza přilepila. Teprve po zchladnutí, až ztuhnou, je pocukrujeme i zespodu. Uchováváme v chladu, nejlépe v papírové krabici.

  3. Rohlíčky lze dobře i zmrazit a uchovat tak po delší dobu. Poté stačí jen vytáhnou vanilkové rohlíčky na talířek a nechat při pokojové teplotě povolit.

  4. Dělená strava.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!