Medové perníčky paní Svobodové recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

1 lžička solamyl
1 ks bílek
200 g cukr moučka
300 g cukr moučka
750 g hladká mouka
5 kapek citronová šťáva
1,5 dkg jedlá soda
200 g tekutý med
3 ks vejce (větší)
1/2 balíčku koření medový perník

Postup přípravy receptu

  1. Ze všech uvedených ingrediencí zpracujeme důkladně těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme v lednici nejlépe do druhého dne odležet

  2. Druhý den před zpracováním vyndáme alespoň hodinu předem, aby těsto získalo pokojovou teplotu. Na pomoučeném vále vyválíme plát o síle asi 3 až 4 mm, vykrajujeme vánoční tvary, skládáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 180°C přibližně 20 minut

  3. Ještě horké perníčky potíráme rozšlehaným žloutkem s pár kapkami vody

  4. Vychladlé perníčky zdobíme bílkovou polevovou, kterou si připravíme v míse takto: utřeme bílek s cukrem, přidáme citronovou šťávu, nakonec solamyl a třeme tak dlouho, dokud není poleva hladká a hustá, že s ní jde zdobit

  5. Hotové medové perníčky paní Svobodové naskládáme do papírové krabice a necháme v chladu rozležet. Jsou vynikající.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!