Vanilkové řezy s krémem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 balíček listové těsto
krém
špetka sůl
3 ks vejce
1 l mléko
95 g krupice
300 g cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
na potření
150 g máslo
poleva
0.2 l voda
1 ks citron
100 g cukr krupice
1 ks celá skořice

Postup přípravy receptu

  1. Citron důkladně omyjeme. Nastrouháme z něj špetku kůry a vymačkáme z něj veškerou šťávu, ze které vybereme pecky.

  2. Z mléka, 100 g cukru, špetky soli, citrónové kůry a krupice uvaříme hustou kaši.

  3. Žloutky utřeme se zbylým cukrem, opatrně zatřeme vychladlou kaši a celé zlehčíme sněhem vyšlehaným z bílků.

  4. Listové těsto rozválíme na dva stejné pláty, první položíme na plech, potřeme máslem. Nalijeme připravený krém, který rozetřeme a uhladíme. Přikryjeme druhým plátem těsta.

  5. V předehřáté troubě pečeme asi 40 minut na 170°C.

  6. Upečené krájíme na trojúhelníky a servírujeme pokapané horkou polevou, kterou jsme si připravili svařením vody, cukru, skořice a citrónové šťávy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!