Vanilkové řezy s krémem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 balíček listové těsto krém špetka sůl 3 ks vejce 1 l mléko 95 g krupice 300 g cukr krupice 1 balíček vanilkový cukr na potření 150 g máslo poleva 0.2 l voda 1 ks citron 100 g cukr krupice 1 ks celá skořice
Postup Vanilkové řezy s krémem recept
Postup přípravy receptu
-
Citron důkladně omyjeme. Nastrouháme z něj špetku kůry a vymačkáme z něj veškerou šťávu, ze které vybereme pecky.
Z mléka, 100 g cukru, špetky soli, citrónové kůry a krupice uvaříme hustou kaši.
Žloutky utřeme se zbylým cukrem, opatrně zatřeme vychladlou kaši a celé zlehčíme sněhem vyšlehaným z bílků.
Listové těsto rozválíme na dva stejné pláty, první položíme na plech, potřeme máslem. Nalijeme připravený krém, který rozetřeme a uhladíme. Přikryjeme druhým plátem těsta.
V předehřáté troubě pečeme asi 40 minut na 170°C.
Upečené krájíme na trojúhelníky a servírujeme pokapané horkou polevou, kterou jsme si připravili svařením vody, cukru, skořice a citrónové šťávy.