Vanilkové kremrolky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

na potření
máslo
mléko
žlloutek
náplň
300 ml mléko
1 balíček vanilkový pudink bez vaření
na ozdobu
tuk
čokoláda
těsto
1 balíček listové těsto

Postup přípravy receptu

  1. Listové těsto si vyválíme na 3 mm silný plát a pokrájíme na pruhy cca 3 x 15 cm. Obtočíme je na kovové trubičky namazané máslem, aby se překrývaly po centimetru, potřeme žloutkem s mlékem a dáme péct při 170 °C na 15 minut.

  2. Mezitím si připravíme pudink podle chuti, já dávám vanilkový Dr. Oetker bez vaření, občas jej udělám ze 100 ml smetany a malé konzervy mandarinek i se šťávou. Rozehřejeme si ve vodní lázni čokoládu s tukem.

  3. Kremrolky po vychladnutí plníme pudinkem a konce máčíme v čokoládě. Necháme v chladu zatuhnout.

  4. Vanilkové kremrolky si můžeme připravit jako vánoční cukroví, ale klidně i kdykoli během roku, když je chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!