Losos s celerovým salátem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

cukr
olej
sůl
1,5 lžíce máslo
1 hrst petrželka
250 g celer
1 ks karotka
2 plátky citron
1 ks šalotka
bobkový list
nové koření
vinný ocet
mletý černý pepř
celý černý pepř
2 porce losos s kůží á 200 g

Postup přípravy receptu

  1. Porce lososa s kůží očistíme, osolíme, opepříme bílým pepřem, zakapeme olejem a necháme v chladu odležet

  2. Připravíme si celerový salát. 0loupanou šalotku nasekáme nadrobno. Oloupaný celer vložíme do hrnce se studenou vodou, přidáme sůl, celý pepř, bobkový list a vaříme doměkka. Uvařený celer slijeme a ihned vložíme do nádoby s ledovou vodou. Vychladlý celer necháme okapat, poté ho nastrouháme na jemné nudličky a promícháme s jemně nastrouhanou karotkou a šalotkou. Salát ochutíme solí, mletým černým pepřem, octem a cukrem a promícháme se lžící oleje

  3. Na dobře rozehřátém oleji pečeme filety při střední teplotě nejdříve kůží dolů, dokud nebude propečená a maso z boku nezbělá do 1/3 výšky filetu. Poté lososa otočíme a dopečeme asi daších 5 - 7 minut. Pak filety vyjmeme a na výpeku necháme rozpustit máslo, do kterého vmícháme nsekanou petrželku. Vše krátce prohřejeme a odstavíme z tepla

  4. Připravené filety lososa rozdělíme na porce, přelieme máslovým výpekem s petrželkou, ozdobíme plátkem citronu a podáváme s celerovým salátem a oblíbenou bramborovou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!