Valašské kousky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
1-2 špetky sůl
1-2 lžíce mléko
1 ks cibule
400 g maso
5-6 ks žampiony
hladká mouka
1 kelímek zakysaná smetana
1-2 špetky mletý černý pepř
1 lžíce sekaný kopr

Postup přípravy receptu

  1. Maso můžeme použít jakékoliv. Nakrájíme ho na větší nudličky. Cibuli a žampiony očistíme. Cibuli nasekáme najemno, žampiony na plátky.

  2. Na oleji necháme zesklovatět cibuli. Přidáme maso, orestujeme a směs osolíme a opepříme. Maso necháme zatáhnout. Směs podlijeme horkou vodou a necháme dusit.

  3. Na druhé pánvi osmažíme žampiony. Když je maso téměř hotové, přidáme k němu dušené žampiony.. Do zakysané smetany přidáme trochu mléka a hladkou mouku. Promícháme a směsí maso zahustíme. Nakonec valašské kousky ochutíme lžící sekaného kopru.

  4. Valašské kousky podáváme s knedlíky, těstovinami nebo brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!