Valašské kousky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
olej
1-2 špetky sůl
1-2 lžíce mléko
1 ks cibule
400 g maso
5-6 ks žampiony
hladká mouka
1 kelímek zakysaná smetana
1-2 špetky mletý černý pepř
1 lžíce sekaný kopr
Postup Valašské kousky recept
Postup přípravy receptu
-
Maso můžeme použít jakékoliv. Nakrájíme ho na větší nudličky. Cibuli a žampiony očistíme. Cibuli nasekáme najemno, žampiony na plátky.
Na oleji necháme zesklovatět cibuli. Přidáme maso, orestujeme a směs osolíme a opepříme. Maso necháme zatáhnout. Směs podlijeme horkou vodou a necháme dusit.
Na druhé pánvi osmažíme žampiony. Když je maso téměř hotové, přidáme k němu dušené žampiony.. Do zakysané smetany přidáme trochu mléka a hladkou mouku. Promícháme a směsí maso zahustíme. Nakonec valašské kousky ochutíme lžící sekaného kopru.
Valašské kousky podáváme s knedlíky, těstovinami nebo brambory.