Vajíčková tlačenka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 ks vejce
2 lžíce ocet
80 g majonéza
250 ml voda
0 kostek masox
1 sklenice moravanka
200 g měkký salám
40 g želatina na vaječnou tlačenku

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme si vejce natvrdo. Uděláme si vývar z masoxu. Moravanku scedíme (nálev uchováme) a obsaženou zeleninu nakrájíme nadrobno (okurky a cibulky) a na proužky (papriky).

  2. 3 vejce a salám nakrájíme na kostičky, můžeme i nastrouhat na hrubém struhadle. Vše dáme do misky a přidáme ještě ocet a majonézu.

  3. Vývar ohřejeme spolu s nálevem z Moravanky. Pak v něm rozpustíme želatinu na vaječnou tlačenku a necháme ho chvíli (asi 5 minut) chladnout. Potom vše nalijeme do směsi a promícháme.

  4. Formu (nejlépe obdélníkovou) vyložíme potravinářskou fólií (Nemusíme, pokud použijeme silikon.) a nalijeme do ní polovinu směsi. Do ní položíme 2 zbylá vejce v celku nebo pokrájená na půlky a dolijeme zbytek směsi.

  5. Vajíčkovou tlačenku vložíme do ledničky a necháme ztuhnout.

  6. Hotovou vajíčkovou tlačenku krájíme na plátky a podáváme s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!