Vajíčková roláda recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

náplň
2 lžíce olej
2 ks vejce
1 lžička hořčice
1 ks větší cibule
1 ks kyselá okurka
350 g uzené maso
1 ks vejce natvrdo
těsto
sůl
3 ks vejce
2 lžičky olivový olej
60 g hladká mouka
mletý bílý pepř
1 lžička kypřící prášek
3 lžíce čerstvé bylinky
podle chuti
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Celá vejce vyšleháme se solí. Přimícháme prosátou mouku s kypřícím práškem, olivový olej, posekané bylinky a ochutíme mletým bílým kořením. Těsto rozetřeme na menší plech (s rozměry přibližně 31 x 20 cm a vyložený papírem na pečení) a pečeme v troubě vyhřáté na 160 °C asi 20 minut.

  2. Mezitím si připravíme náplň. Na oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli. Přidáme uzené maso pokrájené na malé kousky a společně opečeme. Vajíčka rozšleháme, přilijeme k masu a za stálého míchání opékáme, dokud směs nezhoustne. Odstavíme, přidáme kyselou okurku nakrájenou na malé kostky a uvařené vejce, ochutíme hořčicí, solí, mletým pepřem a promícháme.

  3. Upečené těsto ještě za tepla potřeme připravenou teplou náplní a stočíme do rolády. Vajíčkovou roládu odložíme na chladné místo ztuhnout.

  4. Vajíčkovou roládu nakrájíme na plátky a podáváme zastudena. Je výborná nejen na Velikonoce.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!