Vajíčková pomazánka s celerem recept

Apetit Recepty pomazánky

Suroviny na recept

sůl
5 ks vejce
100 g máslo
80 g šunka
2 - 3 lžíce majonéza
1 lžíce dijonská hořčice
80 g řapíkatý celer
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvařená natvrdo oloupeme, žloutky vyjmeme a bílky usekáme. Řapíkatý celer oloupeme, nakrájíme na jemné kousky a krátce podusíme na 1 lžíci másla. Šunku nakrájíme na jemné kostičky

  2. Změklé máslo utřeme s vychladlými žloutky a hořčicí dohladka. Potom vmícháme vychladlý celer, šunku, bílky a vše spojíme majonézou. Pomazánku podle chuti osolíme, opepříme a necháme v chladu rozležet

  3. Vajíčkovou pomazánku s celerem mažeme na krajíčky tmavého chleba a podáváme ozdobené čerstvou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!