Vaječný koňak dvou chutí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

20 ks vejce
3 lžíce rum
0.5 l rum
165 g cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
50 g hořká čokoláda
3 lžíce kondenzované mléko
2 lžičky instantní káva

Postup přípravy receptu

  1. Oddělíme žloutky od bílků. Všechny žloutky se 2 bílky dáme do misky, přisypeme cukr, vanilkový cukr a zamícháme. Ve vodní lázni šleháme šlehačem přibližně 12 minut, až vznikne hustý krém. Postupně přiléváme rum a kondenzované mléko.

  2. V druhé vodní lázni rozpustíme čokoládu. Kávu rozpustíme ve dvou lžících horké vody a vlijeme do čokolády.

  3. Vaječný likér rozdělíme do dvou nádob. Do jedné vmícháme čokoládu s kávou a zbylé tři lžíce rumu.

  4. Oba likéry přelijeme nejlépe do skleněných lahví a uložíme na chladném, tmavém místě. Do 8 týdnů bychom jej měli zkonzumovat, ale to jistě nebude problém.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!