Smažené kapří kousky s kari omáčkou recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
olej
sůl
vejce
strouhanka
5 lžic majonéza
hladká mouka
3 lžíce zakysaná smetana
1 lžíce citronová šťáva
1 lžíce dijonská hořčice
1 lžička mletá sladká paprika
mletý černý pepř
1 lžička mleté kari koření
600 g kapří fitet bez kosti

Postup přípravy receptu

  1. Vykostěné kapří filety bez kůže omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky asi 2 x 2 cm velké. Česnek prolisujeme a spolu se solí, pepřem a citronovou šťávou promícháme s rybou. Naložené kapří kousky necháme v chladu několik hodin odležet

  2. Pak kousky kapra obalíme v klasickém trojobalu s tím, že do mouky vmícháme asi 1 lžičku sladké papriky. Smažíme ve vyšší vrstvě horkého oleje dozlatova

  3. Studenou kari omáčku připravíme promícháním majonézy s hořčicí, zakysanou smetanou a kari kořením

  4. Smažené kapří kousky s chutí česneku podáváme teplé se studenou kari omáčkou a čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!