Vaječná pomazánka na chlebíčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
2 lžíce rostlinný tuk
1 ks vejce natvrdo
1 ks sladkokyselá okurka
podle chuti
sůl
0 lžiček plnotučná hořčice
tatarská omáčka
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a nakrájíme nadrobno.

  2. Malou cibuli oloupeme a nakrájíme kostičky. Stejně nakrájíme větší sterilovanou okurku.

  3. Zeleninu vsypeme do misky, přidáme tuk (Perla, Rama), sůl, pepř, hořčici a tatarskou omáčku. Tatarky přidáváme tolik, aby nám vznikla hladká pomazánka.

  4. Vajíčkovou pomazánku mažeme na veku, zdobíme plátkem vejce, proužky tvrdého sýra a okurky. Doprostřed vejce na žloutek kápneme trochu kečupu, případně přidáme čtvereček rajčete.

  5. Vaječná pomazánka na chlebíčky je dobrá i se salámem typu vysočina, který její chuť zvýrazní.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!