Vaječná pikantní roláda recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

8 ks vejce
3 lžíce mléko
3 lžíce hladká mouka
10 plátků vařená šunka
5 lžic tvrdý sýr
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
pomazánka

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozšleháme se solí, nastrouhaným sýrem, mlékem a moukou. Prošlehané vejce nalijeme na vymazaný menší plech. Plech můžeme místo vymazání vyložit pečícím papírem.

  2. Roládu pečeme asi 8 - 10 minut v předehřáté troubě při 150 °C. Vaječnou omeletu necháme vychladnout.

  3. Vychladlou omeletu položíme na alobal a potřeme oblíbenou pomazánkou. Pomazánku obložíme plátky šunky. Šunkové plátky přetřeme opět pomazánkou a omeletu srolujeme. Vaječnou roládu s alobalem uložíme do lednice na pár hodin, poté odendáme alobal a nakrájíme na plátky.

  4. Vaječnou pikantní roládu servírujeme s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!