Vaječná omeleta s hráškem a slaninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g hrášek
50 g slanina
sůl
2 ks vejce
1 lžíce smetana
20 g parmazán
mletý pepř
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. V pánvi na oleji osmažíme na kostičky nakrájenou slaninu. Vsypeme hrášek a společně ještě chvilku smažíme, by se hrášek prohřál. Stáhneme z ohně, přidáme na drobno nastrouhaný parmazán a promícháme.

  2. V hrnku rozšleháme dvě vejce se smetanou a okořeníme podle chuti. Vzniklou směs vylijeme na pánev lehce potřenou olejem. Omeleta by neměla v oleji plavat) Nejdřív omeletu zlehka smažíme. Když je z jedné strany hotová, otočíme ji a dopečeme.

  3. Hotovou omeletu přehneme napůl a vložíme do ní slaninu s hráškem. Vaječnou omeletu s hráškem a slaninou ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!