Uzená krkovice v těstíčku recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 ks žloutek
175 ml mléko
100 g mouka hladká
2 ks bílky
1 lžíce olivového oleje
olej na smažení
bramborová kaše
6 plátků vařeného uzeného masa

Postup přípravy receptu

  1. Vařené uzené maso bez kosti nakrájíme na plátky asi 1,5 cm vysoké

  2. Příprava nadýchaného těstíčka: (postačí na 6 porcí)

  3. Mouku, mléko, olej, 1 žloutek a sůl vymícháme v hladké těstíčko. Ze dvou bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně vmícháme do těstíčka

  4. Plátky masa v těstíčku namáčíme a smažíme na oleji dozlatova

  5. Podáváme s bramborovou kaší, kysanou okurkou, nebo zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!