Vaječná omeleta s chřestem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 ks vejce
3 lžíce máslo
4 ks šalotka
100 g parmazán
100 ml smetana ke šlehání
400 g zelený chřest
2 lžíce čerstvá pažitka
podle chuti
sůl
mletý bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Mladý zelený chřest očistíme, povaříme asi 2 minuty ve vroucí vodě a pak chřest prudce zchladíme. Šalotky oloupeme a nakrájíme nadrobno. Parmazán nastrouháme.

  2. Na másle orestujeme nasekanou šalotku, přidáme vejce rozšlehaná se solí, pepřem a smetanou, přisypeme i na 1 - 2 cm velké kousky nakrájený chřest a promícháme. Na závěr přimícháme nadrobno nasekanou pažitku a 70 g parmazánu. Směs necháme pár minut prohřívat, aby se omeleta zatáhla.

  3. Vaječnou omeletu s chřestem posypeme zbytkem parmazánu, vložíme do vyhřáté trouby (na 180 °C) a necháme asi 5 minut zapékat.

  4. Vaječnou omeletu s chřestem rozdělíme na porce a ihned podáváme. Jako příloha postačí čerstvý chléb či opečená bagetka.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!