Vaječná omeleta s chřestem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 6 ks vejce 3 lžíce máslo 4 ks šalotka 100 g parmazán 100 ml smetana ke šlehání 400 g zelený chřest 2 lžíce čerstvá pažitka podle chuti sůl mletý bílý pepř
Postup Vaječná omeleta s chřestem recept
Postup přípravy receptu
-
Mladý zelený chřest očistíme, povaříme asi 2 minuty ve vroucí vodě a pak chřest prudce zchladíme. Šalotky oloupeme a nakrájíme nadrobno. Parmazán nastrouháme.
Na másle orestujeme nasekanou šalotku, přidáme vejce rozšlehaná se solí, pepřem a smetanou, přisypeme i na 1 - 2 cm velké kousky nakrájený chřest a promícháme. Na závěr přimícháme nadrobno nasekanou pažitku a 70 g parmazánu. Směs necháme pár minut prohřívat, aby se omeleta zatáhla.
Vaječnou omeletu s chřestem posypeme zbytkem parmazánu, vložíme do vyhřáté trouby (na 180 °C) a necháme asi 5 minut zapékat.
Vaječnou omeletu s chřestem rozdělíme na porce a ihned podáváme. Jako příloha postačí čerstvý chléb či opečená bagetka.