Vaječná omeleta s chorizem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 hrst petrželka
2 ks šalotka
1 ks citronová šťáva
3 ks menší brambory
6 ks vejce (L)
100 g chorizo klobása
podle chuti
sůl
mletý barevný pepř
podle potřeby
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Na jednu omeletu vyklepneme do misky 3 vejce, přidáme lžíci vody, osolíme, opepříme a vidličkou vajíčka našleháme. Brambory nakrájíme.

  2. Na rozpálenou pánev dáme polovinu nakrájené klobásy choriza a polovinu připravených brambor. Krátce a zprudka opečeme, zalijeme připravenou vaječnou směsí. Vařečkou nebo špachtlí směs zlehka zamícháme, aby se omeleta ve středu pánve trochu nařasila. Vaječnou omeletu s chorizem nenecháváme propékat moc dlouho, nebyla by potom dobrá.

  3. Nyní v misce smícháme nasekanou šalotku s petrželkou, zakapeme pár kapkami olivového oleje a přidáme čerstvě vymačkanou citronovou šťávu.

  4. Vaječnou omeletu s chorizem osolíme a opepříme. Trochu připravené směsi dáme na omeletu, srolujeme ji od kraje pánve a přendáme na talíř. Stejným způsobem připravíme i druhou omeletu.

  5. Vaječnou omeletu s chorizem podáváme jako předkrm i hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!