Vaječná omeleta plněná masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
3 ks vejce
3 dkg máslo
2 dkg cibule
16 dkg vařené hovězí maso
0.2 l šťáva z pečeně nebo vývaru
podle chuti
sůl
pepř
zelená petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso jemně nakrájíme a umeleme na masovém strojku. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme jemně rozsekanou cibulku a rozetřený česnek, jemně rozsekanou zelenu petržel a maso, směs okořeníme a trochu podusíme. K masu pak přidáme asi 2 polévkové lžíce šťávy z pečeně nebo vývaru a opět trochu podusíme.

  2. Vejce rozšleháme se solí. Na pánvi uškvaříme máslo do hněda, nalijeme na ně vaječnou směs a mícháme jí na ohni širokou (kuchařskou) vidličkou, až začne tuhnout.

  3. Omeletu ještě trochu opečeme pouze na spodní straně, sejmeme ji z plotny, její střed naplníme směsí z masa, svineme ji a přendáme na talíř.

  4. Kolem omelety nalijeme zbylou šťávu z pečeně. Vaječnou omeletu plněnou masem podáváme s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!