Vafle s čokoládou a pistáciemi recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- špetka sůl 2 vejce 40 g máslo 100 ml mléko 20 g moučkový cukr 1 vanilkový cukr 100 g hladká mouka 100 g zakysaná smetana strouhaná hořká čokoláda olej na vaflovač omáčka 1 lžíce solamyl 200 ml voda 200 g jahody 20 g krupicový cukr náplň 150 g hořká čokoláda 50 ml smetana ke šlehání 50 g nesolené pistácie
Postup Vafle s čokoládou a pistáciemi recept
Postup přípravy receptu
-
Žloutky vyšleháme s moučkovým cukrem. Přidáme nakrájené změklé máslo, vanilkový cukr a vše utřeme do pěny. Postupně vmícháme mléko, mouku a sůl. Promícháme a necháme 20 minut při pokojové teplotě odležet. Z bílků vyšleháme pevný sníh, který zlehka vmícháme do odleželého těsta.
Vaflovač rozehřejeme, slabě potřeme olejem a postupně upečeme vafle. Polovinu jahod rozmačkáme s cukrem. Dáme do kastrůlku, zalijeme vodou, přidáme solamyl a za stálého míchání povaříme. Přidáme zbylé jahody nakrájené na kousky a jen krátce povaříme. Omáčku uchováme teplou.
Smetanu nalijeme do kastrůlku. Přivedeme k varu. Odstavíme z plotny a přidáme na malé kousky nalámanou čokoládu. Mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí. Potom vsypeme nasekané pistácie. Hotovou náplní k sobě slepíme 2 vafle a vložíme je do rozehřátého vaflovače. Přiklopíme a zapečeme. Stejným způsobem následně připravíme i ostatní vafle.
Hotové vafle rozkrojíme na trojúhelníky, dáme na talíře, polijeme jahodovou omáčkou a přidáme lžíci zakysané smetany. Nakonec můžeme posypat nastrouhanou čokoládou. Podáváme teplé.