Vafle s čokoládou a pistáciemi recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

špetka sůl
2 vejce
40 g máslo
100 ml mléko
20 g moučkový cukr
1 vanilkový cukr
100 g hladká mouka
100 g zakysaná smetana
strouhaná hořká čokoláda
olej na vaflovač
omáčka
1 lžíce solamyl
200 ml voda
200 g jahody
20 g krupicový cukr
náplň
150 g hořká čokoláda
50 ml smetana ke šlehání
50 g nesolené pistácie

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky vyšleháme s moučkovým cukrem. Přidáme nakrájené změklé máslo, vanilkový cukr a vše utřeme do pěny. Postupně vmícháme mléko, mouku a sůl. Promícháme a necháme 20 minut při pokojové teplotě odležet. Z bílků vyšleháme pevný sníh, který zlehka vmícháme do odleželého těsta.

  2. Vaflovač rozehřejeme, slabě potřeme olejem a postupně upečeme vafle. Polovinu jahod rozmačkáme s cukrem. Dáme do kastrůlku, zalijeme vodou, přidáme solamyl a za stálého míchání povaříme. Přidáme zbylé jahody nakrájené na kousky a jen krátce povaříme. Omáčku uchováme teplou.

  3. Smetanu nalijeme do kastrůlku. Přivedeme k varu. Odstavíme z plotny a přidáme na malé kousky nalámanou čokoládu. Mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí. Potom vsypeme nasekané pistácie. Hotovou náplní k sobě slepíme 2 vafle a vložíme je do rozehřátého vaflovače. Přiklopíme a zapečeme. Stejným způsobem následně připravíme i ostatní vafle.

  4. Hotové vafle rozkrojíme na trojúhelníky, dáme na talíře, polijeme jahodovou omáčkou a přidáme lžíci zakysané smetany. Nakonec můžeme posypat nastrouhanou čokoládou. Podáváme teplé.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!