Uzený štrúdl recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 plátky listové těsto
na potření
máslo
plnotučná hořčice
podle chuti
eidam
steakové koření
žampiony
grilovací koření
anglická slanina
uzený sýr
sezamová semínka
pikantní salám

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si plátkové sýry, salám, slaninu a sterilované nebo čerstvé žampiony. Sterilované žampiony scedíme, čerstvé po očištění nakrájíme na plátky. Množství si navolíme podle vlastní chuti.

  2. Z listového těsta vyválíme placku a uprostřed ji pomažeme plnotučnou hořčicí. Na těsto naskládáme plátky eidamu, pikantního salámu, uzeného sýra, anglické slaniny a žampiony. Zatočíme jako štrúdl, potřeme máslem a posypeme grilovacím kořením, steakovým kořením a sezamovými semínky. Stejně postupujeme i s druhým plátem těsta.

  3. Uzený štrúdl pečeme dozlatova ve vyhřáté troubě.

  4. Upečený uzený štrúdl nakrájíme na plátky a podáváme jako chuťovku, je dobrý teplý i studený.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!