Uzené v kapustě recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-3 stroužky česnek
1-2 ks cibule
2 lžíce mouka
2 lžíce sádlo
0.5 kg uzený bůček
1 ks větší kapusta
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
vývar z uzeného masa

Postup přípravy receptu

  1. Uvařený uzený bůček nakrájíme na větší kostky. Kapustu očistíme, nahrubo nakrájíme a krátce povaříme v osolené vodě.

  2. Potom kapustu scedíme.

  3. Drobně pokrájenou cibuli na sádle osmahneme, přidáme scezenou kapustu, podlijeme vývarem z uzeného a doměkka dusíme. Lehce ji zaprášíme moukou, přidáme pokrájené uzené maso a ještě chvíli podusíme. Vmícháme utřený česnek se solí a podle chuti opepříme.

  4. Uzené v kapustě můžeme podávat s vařeným bramborem nebo s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!