Uzené tofu s divokou rýží recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 ks kapie
3 lžíce olivový olej
2 lžíce sójová omáčka
1 ks cibule (větší)
300 g divoká rýže
3 kostky uzené tofu
3 ks kozí rohy

Postup přípravy receptu

  1. Toufu nakrájíme na kostičky 1x 1 cm. Cibuli očistíme, nakrájíme na větší kousky. Papriky omyjeme a čistíme. Seřízneme a nakrájíme asi 5mm silná kolečka. Vnitřky neodstraňujeme.

  2. Divokou rýži vaříme v osolené vodě 16 minut.

  3. Vyšší pánev rozehřejeme. Přidáme olivový olej, necháme prohřát a přisypeme cibuli, kterou necháme zpěnit. Na cibulku dáme tofu s paprikami a restujeme, dokud nejsou papriky poloměkké.

  4. Rýži scedíme, přidáme na pánev k fotu a zelenině, zalijeme sójovou omáčkou a promícháme. Vše již jen prohřejeme.

  5. Hotové uzené tofu s divokou rýží a paprikami ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!