Uzené s fazolemi recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
300 g uzené maso
300 g bílé fazole
mletá sladká paprika
podle potřeby
olej
hladká mouka
podle chuti
sůl
bobkový list
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Fazole den předem namočíme do vody a druhý den je uvaříme do poloměkka.

  2. Uzené maso nakrájíme na kostičky, přidáme k poloměkkým fazolím a spolu se špetkou mletého pepře a 2 bobkovými listy uvaříme doměkka.

  3. Cibuli oloupeme a jemně nasekáme, vložíme do kastrolu se zahřátým olejem a jenom zpěníme, aby zůstala světlá. Přisypeme hladkou mouku a za stálého míchání připravíme cibulovou jíšku.

  4. Hotovou jíškou zahustíme fazole s masem, ochutíme špetkou mleté papriky a ještě chvíli podusíme.

  5. Uzené s fazolemi podáváme s chlebem jako sytý hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!