Uzené s drobením recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

cibule
uzené maso
těsto
2 ks vejce
hrubá mouka
podle potřeby
tuk na vymazání
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Uvařené uzené maso nakrájíme na porce.

  2. Ze dvou vajec a hrubé mouky vypracujeme velmi tuhé těsto a nastrouháme jej na hrubém struhadle. Nasypeme na suchý plech (můžeme vyložit pečícím papírem) a drobení v troubě upečeme dorůžova.

  3. Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku dozlatova. Cibulí nešetříme. Usmaženou cibulku i s drobením nasypeme do vývaru z uzeného masa. Jen namočíme. Nevaříme.

  4. Pekáček si vymažeme a dáme polovinu drobení s cibulkou, které jsme si namočili ve vývaru (vybírám sítem) i s trochou vývaru. Poklademe plátky nakrájeného masa a na něj dáme zbytek drobení. Opět s troškou vývaru. V troubě upečeme uzené s drobením do změknutí.

  5. Uzené s drobením podáváme jako hlavní chod se zeleninovou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!