Uzené na kysaném zelí recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce olej 500 ml vývar z masoxu 2 ks šalotka 3 lístky bobkový list 1 ks zelená paprika 600 g uzené maso 4 lžíce ostrý kečup 200 g kysané zelí 5 kuliček celý bílý pepř podle chuti sůl drcený pepř
Postup Uzené na kysaném zelí recept
Postup přípravy receptu
-
Uzené maso nakrájíme na větší kostky a opečeme ho na rozpáleném oleji.
Šalotku nakrájíme nadrobno a přidáme ji k masu. Mírně osolíme, opepříme a necháme cibulku osmahnout. Přilijeme vývar i kečup a přidáme bobkový list a celý pepř. Pod pokličkou dusíme asi 20 minut. Potom k masu přidáme na proužky nakrájenou papriku a kysané zelí. Necháme dusit ještě zhruba 20 minut.
Pokrm na kysaném zelí podáváme s vařenými brambory promíchanými s krájenou pažitkou.