Uzené na kysaném zelí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
500 ml vývar z masoxu
2 ks šalotka
3 lístky bobkový list
1 ks zelená paprika
600 g uzené maso
4 lžíce ostrý kečup
200 g kysané zelí
5 kuliček celý bílý pepř
podle chuti
sůl
drcený pepř

Postup přípravy receptu

  1. Uzené maso nakrájíme na větší kostky a opečeme ho na rozpáleném oleji.

  2. Šalotku nakrájíme nadrobno a přidáme ji k masu. Mírně osolíme, opepříme a necháme cibulku osmahnout. Přilijeme vývar i kečup a přidáme bobkový list a celý pepř. Pod pokličkou dusíme asi 20 minut. Potom k masu přidáme na proužky nakrájenou papriku a kysané zelí. Necháme dusit ještě zhruba 20 minut.

  3. Pokrm na kysaném zelí podáváme s vařenými brambory promíchanými s krájenou pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!