Uzené na hruškách a kysaném zelí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

20 g olej
2 ks cibule
2 lžičky kmín
4 ks hruška
2 ks bobkový list
2 lžičky sekaná petrželka
240 g nízkotučné mléko
400 ml masový vývar
800 g kysané zelí
120 g bramborová kaše v prášku
4 ks uzená kotleta
podle chuti
sůl
muškátový oříšek
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibule oloupeme a nakrájíme na tenké dílky. Kotlety omyjeme a osušíme.

  2. V hrnci rozpálíme olej, na něm prudce opečeme cibuli a kysané zelí. Navrch položíme kotlety, zalijeme vývarem, posypeme kmínem, přidáme bobkový list a přivedeme k varu. Pod pokličkou dusíme asi 30 minut a pak osolíme a opepříme.

  3. Hrušky omyjeme a nakrájíme na tenké dílky. Přibližně 10 minut před koncem dušení je přidáme k zelí a dál společně dusíme.

  4. K varu přivedeme 400 ml vody se špetkou soli, přilijeme mléko, vsypeme bramborovou kaši v prášku a sejmeme z plotýnky. Asi po minutě řádně promícháme a okořeníme muškátovým oříškem.

  5. Uzené na hruškách a kysaném zelí ozdobně nandáme na talíře a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!